Het einde van een heerlijke reis
14 december 2023 - Albi, Frankrijk
2, 3, 4 en 5 december. De terugreis
De terugweg door Kroatie, Italie en de Cote d'Azur verliep spoedig. In Kroatië en Italie stonden we nog twee keer op een parkeerplaats, waarvan een erg rustig naast de begraafplaats, en onze laatste stop voor Albi was op de camping in Lattes, vlakbij Montpellier. In Albi kunnen we pas op zaterdag 9 december terecht in het appartementje dat we gehuurd hebben, maar Celine en Regis, de nieuwe eigenaars van ons oude huis bieden ons aan om de studio nog een paar dagen te gebruiken. We parkeren op dinsdag 5 december de camper dus weer in onze voormalige tuin en gebruiken douche en toilet in de studio. We willen onze reis graag afsluiten in de camper dus maken geen gebruik van hun aanbod om weer in de studio te gaan slapen.
6-12 december. Op huizenjacht
Op woensdag 6 december hebben we een laatste gesprek met de constructeur van het huis dat ze zouden bouwen om de zaken af te handelen. De notaris krijgt de opdracht het voorlopig koopcontract te ontbinden en vervolgens kunnen we op huizenjacht.
Als we op zaterdag 9 december in ons tijdelijke huisje trekken hebben we al 3 huizen bezichtigd en een flink aantal huizen aan de buitenkant bekeken. Er mankeert altijd wel wat. Er is één huis bij dat ons wel aanspreekt, maar de makelaar belt ons op om te zeggen dat er een bod op is gedaan. Verder zoeken dus.
Het huisje bevalt goed. We hebben het ons een beetje eigen gemaakt met wat meubels die we uit de container gehaald hebben en een gezellige kerstsfeer gecreëerd met de meest lelijke kerstboom ever. Ook de honden zijn geïnstalleerd en voelen zich thuis.
13 december jarig
Piet is jarig vandaag (80!!) en we gaan weer een huis bezichtigen. Het huis bevalt ons prima. Het is gebouwd in 2021 en ligt niet in een nieuwbouwwijk, maar tussen huizen die er langer staan. 10 minuten fietsen van het centrum van Albi en vlakbij een centre commercial. We besluiten een bod te doen. Dat zou toch een mooi verjaardagscadeau zijn.....
14 december: Bingo !!!!
Na wat onderhandelen komen we met de verkoper een goede prijs overeen. De papieren voor het "offre de vente" worden getekend en als het allemaal een beetje soepel verloopt hebben voor het einde van 2023 het voorlopige koopcontract getekend. Dan nog 2 à 3 maanden de officiële periode wachten tot de verkoopakte kan passeren en dan in maart verhuizen.
Het einde van onze reis is wat anders gelopen dan we hadden gedacht. We hadden wel rekening gehouden met koudere dagen, maar niet met constante regen en sneeuw. En ook het gedoe met de bouw stond niet in de planning. We zijn uiteindelijk een kleine 3 weken eerder in Albi teruggekeerd dan was voorzien, Albanië en Montenegro gaan we zeker een keer in een andere periode bezoeken. Maar nu eerst zoals gepland een paar maanden in Albi blijven tot de nieuwe camper geleverd wordt. Dat zal nu samenvallen met een verhuizing, dus de reis in maart en april naar Noord Europa zal er bij inschieten. Het zal nu hoogstens een kort bezoek aan Nederland worden. Maar eind april vliegen we naar Los Angeles voor een reis van 2 maanden. Dus dan gaan we weer "EN-ROUTE"
Dank voor het volgen van onze reisblog en de leuke reacties. Fijne feestdagen en tot de volgende reis!
Ineke en Piet

En gefeliciteerd met het snel vinden van jullie nieuwe huis, hopelijk loopt dit allemaal voorspoedig en maken jullie er een nieuwe fijne plek van!😘🍀
Tot snel in Redondo Beach!!!!!
Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe huis en succes met de verhuizing straks.
En veel geluk in jullie nieuwe huis. Het reisverslag was super
Fijne feestdagen en een gezond 2024
Lieve groetjes