c'est parti
28 september 2023 - Saint-Maurice-de-Gourdans, Frankrijk
Zaterdag 23 september
Na een paar heerlijke dagen in Courris bij Ambialet zijn we deze ochtend vertrokken naar Alban.
We hebben erg genoten van Monique en Erik en hun laatste gasten. We namen deel aan een avond Saté eten met Erik aan de BBQ en vrijdagmorgen trakteerde Ineke de hele camping op koffie met taart vanwege haar verjaardag. Het was heel gezellig en Monique had voor een vrolijke versiering in Hawaïaanse stijl gezorgd. ’s Avonds uiteraard champagne bij de camper en lekker gerookte zalm. Superverjaardag gehad!
De camperplek in Alban is een voormalige camping municipal, omgetoverd tot camperplaats. Heerlijke grote plekken met gras ipv beton, zoals op veel camperplekken, er is WiFi en tot eind oktober een sanitair gebouw. Echt een aanrader voor wie eens in de buurt van Albi wil staan. We denken hier tot en met woensdag te blijven staan. Er valt nog het een en ander te regelen, maar dan gaat het avontuur echt beginnen.
Dinsdag 26 september
We zijn weer in Albi. Vanochtend vertrokken van de camperplek in Alban en nu hebben we in Albi onze auto gestald bij de nieuwe bewoners van ons huis. Tot eind december mag hij daar blijven staan bij Céline en Régis.
’s Middags hebben we een laatste afspraak met de constructeur van ons nieuwe huis en daarna gaan we meteen beginnen aan ons avontuur.
Woensdag 27 september
Na het gesprek met de constructeur vertrokken we dinsdag rond een uur of 4. Na een kleine 2 uur rijden arriveerden we in Laissac, even voorbij Rodez. Daar hebben we een vannacht op een fijne camperplek gestaan. Gisteren nog even van een laatste zonnetje genoten en daarna heerlijk geslapen.
Vanochtend dikke pech. Piet stootte, zoals wel vaker, zijn tenen tegen een kastje in de camper. Dit keer was het echter flink raak. Wat te doen? Terug naar Rodez voor een röntgenfoto? En dan? Als het gebroken is doen ze er toch niets aan. Dus toch maar verder op reis. Kijken hoe de teen zich houdt en dan eventueel onderweg in St Etienne of Lyon naar een dokter.
Gelukkig valt het mee. Piet kan gewoon schoenen aan en rijdt prima. Toch handig zo’n automatische versnelling. Dan hoef je je linkervoet niet te gebruiken.
We hadden een prachtige reis. Grappig genoeg hebben we zo’n beetje de hele weg over de N88 gereden, die in Albi begint. Klein stukje snelweg tussen Severac le Chateau en de afslag Mende. Daarna tot Lyon alleen maar N88. Wat een schitterende route was dat. Voor ons nieuw. Zuidelijker door de Cevennen is ons bekend, maar dit stuk hadden we nooit gereden. We reden door Mende en besloten meteen daar later eens langer uitgebreid te blijven.
Eind van de middag kwamen we aan op camping “Les plages des Ain” in Saint Maurice de Gourdans, even ten oosten van Lyon. Leuke kleine camping aan de rivier de Ain. Hier blijven we een dagje staan.
Donderdag 28 september
We genieten van een dagje camping. Piet zijn voet gaat redelijk goed, maar meelopen met de honden vanochtend bleek toch wat te veel gevraagd. Nu maakt Ineke dus twee keer per dag een flinke wandeling met de honden. Maar wel twee keer, want beide honden tegelijk zijn te sterk voor haar. Wat een conditie zal ze krijgen!
We waren eigenlijk van plan om morgen verder te reizen via Chambéry door de Frejustunnel richting Turijn. Maar het weer is prachtig en waarom dan niet wat meer genieten van de Alpen? Dus morgen iets Noordelijker en dan over de kleine St Bernardpas naar de Aosta vallei. Er is niets dat ons verplicht, we kunnen van dag tot dag kijken wat we gaan doen. Hoe heerlijk is dat?
Dank jullie wel voor alle reacties. Fijn om te zien dat jullie zo meeleven. We leren de site nu ook wat beter kennen en hebben nu automatisch volgen ingesteld. We zijn benieuwd of de routekaart nu echt de weg gaat volgen. Nu lijkt het alsof we in vogelvlucht reizen omdat we handmatig de nieuwe plekken invulden. We gaan het zien. Misschien blijft het zo.
Voor onze Franse vrienden: We zien dat Google soms vreemde vertalingen maakt. Maar we hopen dat jullie desondanks toch mee kunnen leven met onze reis.

Piet het beste met genezing van je teen.
Oom Martin
Geniet ervan en succes met de teen van Piet 😘😘
Bon rétablissement pour Piet.
C'est super de partir un peu à l'aventure.
Profitez bien.
Rustig aan met de teen
Wel snel weer in beweging. Want krakende wagens lopen het langst.
Veel plezier nog!
Maar wat een mooie tocht en wat leuk om zo nog meer mee te krijgen. Kan niet wachten op de rest van het verslag.
Geniet ervan en dikke zoen!