Bryce Canyon
17 mei 2024 - Bryce Canyon, Utah, Verenigde Staten
Woensdag 15 mei : Op weg naar Bryce Canyon
We hebben een frisse nacht maar ontwaken zonder dat een sneeuwstorm ons heeft opgesloten. We kunnen dus zonder problemen weer reizen. We komen door een dorpje dat Koosharem heet, maar we zagen Koos nergens, laat staan zijn harem. Gezien het feit dat we bij de Mormonen zitten geeft het ons toch te denken. Heeft hier ooit een polygame Koos met zijn vrouwen deze nederzetting gevestigd? We rijden verder door een wederom eindeloze vallei. Dit keer geen woestijn, maar veel groen en enorme vlaktes met af en toe een boerderij en landerijen vol koeien. We zien niet echt sappige weilanden, maar kennelijk eten de koeien ook ruige dorre pollen met onduidelijke vegetatie. We kunnen ons goed voorstellen hoe hier vroeger de cowboys hun vee hoedden.
Aan het begin van de middag komen we aan in Bryce Canyon City. Onze benzinetank is bijna leeg, dus we zijn blij een pompstation te zien. We rijden het nationale park in en wederom lukt het ons om een FF plekje te vinden op een van de twee campgrounds van het park. Na de lunch rijden we het park in, maar het weer is niet best, geen fotoweer en we willen aan de blog werken. Terug dus naar Bryce City, waar goed bereik is. ’s Avonds weer lekker lezen in de camper. Het belooft een koude nacht te worden op 2420 meter hoogte.
Donderdag 16 mei : Parkbezoek en warme trui gekocht
De hele ochtend besteden we aan een uitgebreid bezoek aan Bryce Canyon. We lopen een stuk van de rif-trail en we rijden 18 mijl tot helemaal aan het eind van de weg waar we 9120 feet hoog zitten.
Daar waar Arches zich kenmerkte door kwasi-gebeeldhouwde wezens en het in Cathedral Valley inderdaad leek of er op ieder top een kathedraal was geplaatst, hebben we nu het idee alleen maar kasteelachtige gebouwen te zien. Hoge torens die doen denken aan gotische kerken, we zien Carcassonne en de Acropolis, het kasteel van Sneeuwwitje en tal van andere gebouwen. Mooi, mooi , mooi en indrukwekkend.
’s Middags gaan we eindelijk eens buiten de deur eten. Haha. Het wordt een hamburger met frites. Hoe kan het anders! Piet schaft zich een warme trui aan. De trui die hij had meegenomen blijkt te zijn gekrompen in de was. Maar hij zit er nu weer warmpjes bij.
Op de weg richting Los Angeles volgende week komen we langs Las Vegas. Tja daar kun je natuurlijk niet omheen zonder er even geweest te zijn. Dus hebben we een hotel geboekt in de buurt de Strip (de tip van Jan dat op maandag of dinsdag de kamers goed te betalen zijn hebben we ter harte genomen). We zijn benieuwd hoe dat zal bevallen. In ieder geval zullen we genieten van een nachtje in een groot bed en lekker ruim douchen en wellicht verdienen we de vakantie terug met het wagen van een gokje??
Maar eerst gaan we morgen weer verder. Hopelijk vinden we een plekje waar we een paar dagen kunnen blijven om van daaruit Zion te bezoeken. Wat een geweldige reis maken we toch.

Leuk om met jullie mee te reizen!
Dit is een reis die wij al een aantal jaren op onze verlanglijst hebben staan vooral om onze dierbare vrienden in Utah, die we in Rusland hebben leren kennen, te bezoeken (gek genoeg hadden we daar meerdere Mormonen gezinnen als buren, en nee die doen niet aan meerwijverij. Dat is een groep die lang geleden afgesplitst is. Ze hebben wel veel kinderen.).
Fijne reis!
ook op 8400 ft. Wij kochten destijds in de hotelwinkel ook noodgedwongen warme kleding en zelfs stevige schoenen. Tijdens een korte onweerbui zagen wij een prachtige
regenboog boven Bryce Canyon. Indrukwekkend.
Inderdaad, wat een mooie reis. Compliment voor de mooie foto's en het reisverslag.
Alsof ik meereis........
zijn wat aan de kleine kant,
de canyons in de USA,
dat is toch waar ik liever ga.
Hebben jullie nog prairiehondjes gezien of gehoord rondom Bryce?
Have fun in Vegas baby, het tegenovergestelde van al die mormonen :)